Artist in residence Anna Fedorova: “Het was mijn mooiste ervaring ooit in Nederland”

Zet haar achter een piano en ze tovert zonder omhaal een sprookjesachtige wereld vol dwergen, elfen en minder lieftallige wezens tevoorschijn. Wereldpianiste Anna Fedorova, artist in residence van de Edesche Concertzaal, wordt wereldwijd geroemd om haar beeldende, vingervlugge spel: “Je kunt met muziek echt schilderen. Je ziet de kleurvolle, inspirerende scenes al voor je.”

Van volle zalen in Brazilië tot een uitverkochte Grote Zaal in het Amsterdams Concertgebouw: Anna Fedorova reist de wereld rond voor haar muziek. Maar dit jaar vindt ze een uitvalsbasis in de Edesche Concertzaal, waar ze als artist in residence maar liefst drie keer optreedt. “Ik kijk er zo naar uit”, lacht ze. “Ik ben nog nooit artist in residence geweest! En ik ben ongelofelijk blij dat ik dat ook nog eens voor de Edesche Concertzaal mag zijn. Toen ik er voor het eerst was met Benedict Kloeckner (kerst 2014, redactie), ben ik echt verliefd geworden op de mensen, het publiek en de zaal. Het was mijn mooiste ervaring ooit in Nederland.”

Stapelgek

En dat zegt wat, want stiekem is de wereldpianiste stapelgek op ons kikkerlandje: “De mensen zijn zo warm, vol levenslust en humor. En het land is prachtig, evenals Amsterdam met al zijn grachten. Nederland voelt echt als mijn tweede thuis. Ik heb er veel vrienden en ik vierde er de afgelopen tien jaar bijna al mijn kerstfeesten.”

Lees het interview voor de Edesche Concertzaal 》

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s