“Dat ben ik. Streng, geconcentreerd, maar met een glimlach”

“De Bösendorfer Imperial 290 is een soort zeventraps Audi. Hij rijdt als een zonnetje en voor je het weet zit je in Hamburg”, vindt musicus Bert van den Brink. Hij prefereert het karakter van het harmonium: “Ik stap liever in het avontuur van dat knusse, lelijke eendje uit 1987. Je moet hem twee keer aanduwen voor je op de plaats van bestemming arriveert, maar het is leuk!”

“De essentie van het muziek maken heeft steeds minder te maken met materiele zaken”, vervolgt Van den Brink. “Musiceren is contact maken met de boodschap die ik heb, die ik naar het publiek stuur. Die boodschap is verbazing. De verwondering: moet je dit toch eens horen! Als muzikant is directe overdracht heel belangrijk. De lijnen moeten zo kort mogelijk zijn.”

Lees verder op de website van de Edesche Concertzaal 》

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s